Pilates bij Thrive

Pilates is een training voor het lichaam waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest centraal staan. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt en tegelijkertijd rekt om een sterk en soepel lichaam te houden/krijgen. Dit draagt bij aan een betere lichaamshouding in het dagelijks leven. Bij Pilates werk je aan het versterken van je core. Dit zijn de spieren rondom je wervelkolom; buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Het hebben van een sterke core geeft je meer kracht en balans en vermindert daardoor de kans op blessures. Bij iedere beweging in het dagelijks leven is je core namelijk actief. Hoe sterker je core, hoe makkelijker je door het leven gaat.

Naast krachtopbouw is er bij Pilates ook veel aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het lichaam. Dit draagt bij aan ontspanning van lichaam en geest; ergens anders aan denken zit er dus even niet in. Dat is ook de reden dat ondanks de inspanning veel mensen Pilates als ontspannen ervaren.

Voor wie?

Iedereen kan Pilates beoefenen op zijn/haar eigen niveau, op elke leeftijd en ieder met zijn eigen doelstelling. Iedereen heeft er namelijk profijt van. Je gaat spieren ontdekken waarvan je niet wist dat ze bestonden! De een komt om wat leniger te worden, de ander om zijn zwakke rug te versterken. Er zijn ook atleten die Pilates beoefenen om in hun eigen sport beter te kunnen presteren. En als je een blessure hebt of bijvoorbeeld rugklachten waarvoor je je rompstabiliteit meer moet trainen, dan is Pilates een uitstekende training. Wereldwijd gebruiken daarom fysiotherapeuten de Pilates-methode als aanvulling op de reguliere behandeling. Het helpt bij het herstel en voorkomen van blessures en fysieke ongemakken en/of chronische aandoeningen.

Thrive Pilates les

Een (Core) Pilates matles bij Thrive bestaat uit een afwisselende serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen op de mat. Als aanvulling wordt in de lessen gebruik gemaakt van o.a. oefenballen en zogenaamde therabands (elastiek). Deze hulpmiddelen helpen je nog bewuster te worden van je lichaam en beweging.  Tijdens de groepslessen op de mat maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht waarin krachtopbouw van je core, concentratie, controle, houding en ademhaling centraal staan.

Bij Thrive is er een grote diversiteit aan Pilates docenten. Iedere docent heeft zijn eigen stijl van lesgeven, gebaseerd op de basisprincipes van Pilates. Dat maakt het juist leuk om verschillende docenten te kunnen proberen om te zien welke stijl het beste bij je past.

Geschiedenis van Pilates

Pilates is een bewegingsleer ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, ontwikkelde hij oefeningen met de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen. Tegenwoordig wordt Pilates vaak gezien als een training die alleen door vrouwen wordt gedaan. Maar gezien de geschiedenis van Pilates kunnen we dus met zekerheid zeggen dat ook mannen hier baat bij hebben!

“Binnen tien sessies merk je het verschil; binnen twintig sessies zie je het verschil, binnen dertig sessies heb je een heel nieuw lichaam”

– Joseph Pilates

Pilates vs Yoga

Yoga is een meer dan 3000 oude filosofie met als doelstelling meditatie met behulp van o.a. een fysieke practice. Pilates is veel recenter (100 jaar oud) en is direct gericht op het fysieke aspect zonder de filosofische benadering van de Yoga. In de praktijk zijn ze complementair en is het goed om afhankelijk van je actuele behoefte beiden te beoefenen. Een helder overzicht van de overeenkomsten en verschillen vind je onder deze link ‘ pilates vs yoga‘. Het beste is natuurlijk om beiden te ervaren!

Yoga vs Pilates

Pilates en Yoga kennen veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Onderstaande afbeelding geeft hiervan een overzicht. Rechts (in het rood) Pilates, links (in het geel) Yoga en de overeenkomsten in het midden. Het plaatje geeft een aardige eerste indruk van Pilates …

Lees verder...

Benieuwd naar Thrive Yoga?

Boek hier je proefles

Start vandaag nog met onze introductie aanbieding en probeer 2 of 5 lessen bij Thrive om te ontdekken wat yoga en pilates voor jou kunnen betekenen. Onze lessen zijn toegankelijk voor iedereen! 

Deze aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt.  Bekijk overige voorwaarden.

Let op niet geldig voor zwangerschapsyoga: voor een proefles zwangerschapsyoga klik hier

€ 20,-

2x proefles
In één week

Of bekijk overige tarieven en meld je aan.

Docenten

Thrive werkt met ruim vijftig betrokken en ervaren yoga- en pilates docenten. Al onze docenten hebben een geaccrediteerde opleiding en enkele jaren ervaring in het lesgeven. Samen vormen zij de kern van Thrive Yoga en delen ze met liefde hun passie voor yoga of pilates.

Patrizia portrait

Yoga

Patrizia

Screenshot_20220816-155638_Gallery

Yoga

Guendalina

Renske

Yoga

Renske

Jessica Spadacini portrait

Yoga

Jessica Spadacini

portrait natalie

Yoga

Nathalie

Elian Yin kopie

Yoga

Elian

Ivar portrait

Adem

Ivar

Minne portrait

Yoga

Minne

Marens portret

Pilates

Marens

Luca portrait

Yoga

Luca

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.