Yoga vs Pilates

Pilates en Yoga kennen veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Onderstaande afbeelding geeft hiervan een overzicht. Rechts (in het rood) Pilates, links (in het geel) Yoga en de overeenkomsten in het midden. Het plaatje geeft een aardige eerste indruk van Pilates vs Yoga.

 

Het verschil tussen Yoga en Pilates

Yoga en Pilates lijken best veel op elkaar. Toch zijn er genoeg verschillen, daarom zetten we ze in dit artikel netjes voor je op een rijtje. Yoga is meer dan 3000 jaar oud. De filosofie van Yoga gaat om meditatie met behulp van o.a. fysieke practice. Pilates is nog maar 100 jaar oud en focust vooral op het fysieke aspect zonder de filosofische benadering van Yoga. Pilates lijkt wat meer op een workout, terwijl je dankzij Yoga leert om volop en bewust te leven. In de praktijk werken Yoga en Pilates heel mooi samen en kun je ze afhankelijk van je behoefte allebei naast elkaar beoefenen.

 

Yoga bij Thrive Yoga in Amsterdam

Thrive kiest voor authentieke Yoga waarbij lichaam en geest verenigd worden door meditatie en beweging. Er is dus ook aandacht voor de Yoga filosofie en mediteren. De yogalessen zijn actief en inspannend, maar ook diep ontspannend. Elke les is een unieke belevenis en toegankelijk voor alle niveaus. De lessen worden opgebouwd rondom een anatomische weekfocus en een maandelijks thema uit de yogafilosofie. Bij Thrive werken we in kleine groepen. Daardoor is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht, individuele ervaringen en aandachtsgebieden.

 

Pilates bij Thrive Yoga in Amsterdam

Een Pilatesles bij Thrive bestaat uit een afwisselende serie stabiliserende en mobiliserende oefeningen op de mat. Zo versterk en rek je verschillende spiergroepen en creëer je een evenwichtig en flexibel lichaam. Daarnaast maken we in de lessen ook gebruik van verschillende hulpmiddelen, zoals oefenballen en therabands (elastieke banden). Zo word je nog bewuster van je lichaam en de beweging. Met Pilates bouw je actief aan een sterker lijf zonder massa op te bouwen. Benieuwd hoe het er in de les aan toe gaat?

 

Yoga of Pilates, wat past bij jou?

Yoga en Pilates kunnen prima naast elkaar bestaan. Ze vullen elkaar mooi aan en kunnen een fijne afwisseling zijn binnen je practice. Heb je geen ervaring met Yoga of Pilates en wil je weten waar jij het beste mee kunt beginnen? Je kan altijd een persoonlijk advies vragen via WhatsApp of door ons te bellen.

Yoga

In onze Yogalessen is veel aandacht voor houding, beweging, adem en filosofie. De lessen varieren van actieve flow tot meditatieve ontspanning.

Pilates

De Pilates methode is een effectieve body workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en flexibel lichaam te creëren.

Gerelateerde berichten

Mindfulness Blog

Mindfulness; thuis komen in jezelf De beoefening van mindfulness helpt je om ten volle hier en nu te leven, en …

Lees verder...

Verbonden ademen

Verbonden ademen: het lichaam geestelijk opruimen Het is tegenwoordig moeilijk om eraan te ontkomen, zeker als je in bepaalde kringen …

Lees verder...

Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga: balans tussen beweging en verstilling Yoga is er in veel verschillende vormen, van vliegend (aerial), tot vrijwel …

Lees verder...

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.