boekingssysteem

Yin Yoga Opleiding

Heeft Yin Yoga je hart gestolen? Wil je verdieping aanbrengen in je Yin Yoga beoefening? Of wil je Yin Yoga leren overdragen? De Thrive Yin Yoga Training (200 uur Yoga Alliance YACEP®) gaat in januari 2024 van start.

Paul Grilley methode

De opleiding geeft een goede anatomische en filosofische basis volgens de “Grilley Method” gebaseerd op de principes van Paul & Suzee Grilley (de grondleggers van Yin Yoga). Kennis van functionele anatomie en yin yogahoudingen staat voorop. Daarnaast besteden we veel tijd aan persoonlijke ontwikkeling, specifiek gericht op filosofische reflectie. Ook besteden we aandacht aan het ontwikkelen van een persoonlijke meditatie en pranayama practice. We streven niet alleen naar het delen van kennis, maar ook naar daadwerkelijke verdieping van jouw ontwikkeling als yogi. 

“What’s easy for one student, might be impossible for another, because every bone in every body is different”

– Paul & Suzee Grilley

Inhoud

“In de 200hr Yin Yogaopleiding leer je alles over de basis van yin yoga en leer je veilig en professioneel yin yogales geven. Het fundament van de opleiding bestaat uit anatomie, filosofie, houdingen, meditatie en coaching. Daarnaast krijg je allerlei tools aangeboden om jouw yogalessen mee te verrijken!

Op de zaterdagochtenden is er Functionele Anatomie en leer je alles over jouw unieke lichaam en het lichaam van je medestudenten. We volgen de methodiek van yin grondleggers Paul & Suzee Grilley, dat uitgebreid ingaat op de eindeloze variaties in skelet en fysiologie. Je leert over de principes van yin yoga, hoe je een yin yogales goed opbouwt en hoe je een yin les begeleidt. Het vak filosofie bevat de introductie tot het Taoïsme, de Chineze Geneeskunde (5 elemententheorie, de drie schatten Ying, Chi Shen, de grootste meridianenparen) en het Boeddhisme (studie van de Dhammapada). We besteden tijdens de opleiding uitgebreid aandacht aan meditatie en adem, met onder andere yin meditatie en yin pranayama technieken. 

De workshops gaan over:

 • yin familiehoudingen voor het onderlichaam
 • yin familiehoudingen voor het bovenlichaam
 • effectief gebruik van attributen (bolsters, dekens, blokken, riemen)
 • ontspanningstechnieken die je toepast in een yin yogales
 • yin yoga sequencing
 • yin & slow flow
 • mantra & stem
 • Chi activerende oefeningen (The Golden Seed, Finger Fans, Motoyama Chi exercises)
 • Myofascia release technieken (werken met myofascia balletjes)

 

Naast de ontwikkeling van kennis, gaat de opleiding over persoonlijke ontwikkeling. Een yogareis kan veel losmaken in de binnenwereld en verandering brengen in je leven. We nemen alle ruimte om te reflecteren op deze ontwikkeling en groei in de mentorgroepen. Gedurende de opleiding is één van de hoofddocenten jouw mentor.”

Vakgebieden

Functionele Anatomie

Je leert over het skelet, de gewrichten, spieren, bindweefselnetwerk en het zenuwstelsel. Je leert over grote variaties in het skelet van ieder mens en leert deze variatie ook daadwerkelijk te zien in jezelf en in anderen. Daarnaast leer je de belangrijkste doelgebieden die we met yin houden beïnvloeden. Als laatste leer je over het bindweefselnetwerk: hoe yin yoga effect heeft op het bindweefsel en waarom.

Houdingen

We nemen uitgebreid de tijd voor het analyseren van yin yoga houdingen. We kijken systematisch naar de yin familiehoudingen en bijpassende doelgebieden. Je leert de veelheid aan variaties die je kunt aanbrengen, hoe je duidelijke verbale instructie geeft en hoe je studenten op een effectieve manier kunt assisteren met hulpmiddelen.

Filosofie

De eeuwenoude yogafilosofie kan onze ervaring van het (dagelijks) leven enorm verrijken. Ieder weekend nemen we de tijd voor een specifiek filosofisch onderwerp. We behandelen in module 1 de basisbeginselen van het Taoïsme met specifieke aandacht voor het concept Yin/Yang. Ook introduceren we de chakra filosofie, de 7 Chakra’s en de beoefening van chakra meditatie. In module 2 duik je in één van de belangrijkste yogateksten die er is: de Bhagavad Gita. Je reflecteert op de relevante thema’s uit het werk en verbindt deze aan je eigen dagelijkse leven.

Energie (chi) 

Het doel van yoga asana is het harmoniseren van de chi in het lichaam. In module 1 leer je over chi in de sessies over het Taoïsme. In module 2 leer je meer over chi. Je leert hoe chi stroomt in het lichaam, over de belangrijkste meridianen paren en hun functies en je leert chi te activeren in het lichaam met dynamische oefeningen en ontspanningstechnieken.

Meditatie & Pranayama

Meditatie en pranayama vormen een vast onderdeel van de weekenden. We stimuleren je om een persoonlijke meditatie en pranayama practice te ontwikkelen. Je maakt in module 1 kennis met verschillende meditatietechnieken waaronder Yin en yang meditatie en Chakra meditatie (Nyasa). In module 2 leer je Yin Pranayama, Yin pranayama in Chakra meditatie en Kumbhaka (retentie).

Yin Yoga Practice

Elk weekend volg je twee Yin Yogalessen bij de opleidingsdocenten. Je krijgt huiswerk mee waarbij je wordt gevraagd je persoonlijke Yin Yoga beoefening te onderzoeken en te analyseren. Daarbij zal je tijdens de training een minimaal aantal Yin Yogalessen volgen bij verschillende Thrive Yin Yoga docenten.

 

Lesgeven & Sequencing

In module 1 besteed je veel tijd aan leren lesgeven, aan je medestudenten, je partner, je huisdier en iedereen die maar wilt. Je leert hoe je een les opbouwt en wat je wel en niet zegt in een les. In module 2 krijg je meer tools aangereikt om je lessen meer invulling geven. Hoe praat je over filosofie of een thema in een les? Wat voor sequences kun je doen met yin houdingen? Ook leren we je een slow flow les vorm te geven.

Mentorgroep

Ieder weekend kom je samen in een kleine mentorgroep waarin je onder begeleiding van een opleidingsdocent (mentor) reflecteert op je ervaringen en ontwikkeling. Aan de basis ligt het principe van ‘aandachtig delen en luisteren’ waarin je wordt uitgedaagd om te delen en te luisteren zonder weder communicatie. Daarnaast gebruiken we het mentoruur om te oefenen met lesgeven en het ontvangen van feedback.

Mentorgroepen
Ieder weekend kom je samen in een kleine mentorgroep waarin je onder begeleiding van een opleidingsdocent (mentor) reflecteert op je ervaringen en ontwikkeling. Aan de basis ligt het principe van ‘aandachtig delen en luisteren’ waarin je wordt uitgedaagd om te delen en te luisteren zonder weder communicatie. Daarnaast gebruiken we het mentoruur om te oefenen met lesgeven en het ontvangen van feedback.

Voor wie?

Je kunt de Yin Yoga module 1 volgen als je je wilt toewijden aan een verdieping van je yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Ook vormt module 1 een mooie toevoeging aan een reeds voltooide yogaopleiding. Je kunt meteen starten met de module. Over het algemeen verwachten we dat je al enige tijd aan yoga doet en actief lessen volgt, of een actieve self-practice hebt ontwikkeld.

Module 2 kun je volgen wanneer je (minimaal) een 50hr Yin basistraining hebt gevolgd of de onlinetraining “Yin Yoga: The Functional Approach” van Paul Grilley hebt voltooid.

Informatiesessies

Voor de start van de training geven we enkele (gratis) inspirerende informatiemiddagen met de docenten. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en verwachtingen te bespreken. Klik op de knop hieronder voor informatie en deelname aan de sessies

Docenten

De opleiding wordt gegeven door twee hoofddocenten; Sanne Jennen, Jorinde Verzijl en wordt gefaciliteerd door Marco Rodie, eigenaar van Thrive Yoga.

Onze vakdocenten zijn doorgewinterde yogadocenten en opgeleid door onder andere Paul en Suzee Grilley, de grondleggers van Yin Yoga, Bernie Clark , auteur van Your Body, Your Yoga en Your Spine, Your Yoga, en Anat Geiger, één van de meest vooraanstaande functionele yogadocenten in Europa. Lees voor meer details over onze docenten op hun persoonlijke profiel (klik op de naam).

Locatie

We hebben een heerlijke ruimte waar we in een rustige en professionele omgeving kunnen leren en oefenen; ‘De Akademie voor Massage en Beweging’ in Amsterdam Noord. De Akademie is gevestigd in een historisch pand en de sfeer en inrichting past uitstekend bij onze visie. We hebben op de Akademie de beschikking over een eigen lichte zaal (120 m2) en nog veel meer faciliteiten, waaronder een tuin, keuken en lounge. De locatie biedt veel privacy en voldoende ruimtes om ook in kleinere mentorgroepen te kunnen werken en studeren. De Akademie is gelegen aan de Wingerdweg 32 en is makkelijk te bereiken met het pondje vanaf centraal en ligt direct naast het nieuwe metrostation (Noord-Zuid lijn).

Studiemateriaal

The Complete Guide to Yin YogaThe Philosophy and Practice of Yin Yoga – Bernie Clark

A Yogis Guide to Chakra Meditation – Paul Grilley

Planning en prijzen

De opleiding neemt ongeveer 9 maanden in beslag. De tijden van de weekenden zijn:

Zaterdag 09:00 – 17:30

Zondag   09:00 – 17:30 

Data

2024: 27-28 JAN, 2-3 MAR, 6-7 APR, 25-26 MEI, 22-23 JUNI, 13-14 JULI, 14-15 SEPT, 12-13 OKT, 9-10 NOV
 
Reguliere prijs

€ 3.250 

€ 2.950 (Early bird voor 1 oktober 2023)

 • bij inschrijving is een aanbetaling van 250 euro vereist
 • bij betaling in drie termijnen geldt een toeslag van 50 euro
 • als Teacher Trainee krijg je gedurende de training 10% doorlopende korting op een light of full membership

Wat zeggen oud-deelnemers?

“Ik heb enorm genoten van deze opleiding! De docenten zijn alledrie prachtige persoonlijkheden die ieder op hun eigen   manier hun kennis met veel liefde en passie overbrengen. Dankbaar dat ik zoveel heb mogen leren en ook nog in een hele fijne, warme groep.”

– Eva (Yin TT 2020)

“De yin yoga opleiding bij Thrive voelde als een groot cadeau aan mezelf. Vanwege de gepassioneerde en professionele trainers, en vanwege de fijne, warme groep waarmee we konden oefenen en delen. De opleiding biedt een fijne mix van de yin yoga houdingen, anatomie, filosofie en zelfreflectie.”

– Wanda (Yin TT 2020)

“Deze Yin opleiding laat je niet alleen maar proeven aan de theorie, maar laat je voelen op zowel fysiek als mentaal niveau wat Yin doet en kan zijn. Van de super praktische lessen anatomie en yin theorie volgens de 7 archetypes, tot het zelfonderzoek op gebied van fysieke grenzen, jou meditatie pad en soms ook de confrontatie met jezelf en eigen emoties tijdens de gegeven Yin lessen. Een opleiding waar je als persoon veel uithaalt en duidelijk naar voren komt waar je op het moment staat in het leven, maar je zeker ook op professioneel vlak als teacher veel meekrijgt voor de toekomst!”

– Sophie (Yin TT 2020)

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

 • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 17,-)
 • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 35,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.