Beginnen bij Thrive

Welkom op weg naar je eerste les!

Thrive Yoga is de perfecte plek om te ontdekken wat Yoga en Pilates voor jou kunnen betekenen. Onze lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft dus niet nu al lenig en sportief te zijn om mee te kunnen doen. Op deze pagina vind je informatie over onze (meer dan 150) wekelijkse lessen, hoe je lessen reserveert en hoe je kunt starten met onze speciale introductie aanbieding!

€ 20,-

2x proefles
In één week

Let op  niet geldig voor zwangerschapsyoga. 

Welke les kies ik?

Onze klassen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden en alles er tussen in. De docent geeft je persoonlijke opties en variaties zodat je op jouw niveau mee kunt doen aan de les.

Begin je net met Yoga? Dan is het wellicht verstandig om met een Hatha, Iyengar basics, Yin, Restorative of Gentle flow Yogales te starten. Als je liever direct het avontuur van Vinyasa (flow) Yoga aan wilt gaan, ben je van harte welkom maar hou er rekening mee dat we wat sneller bewegen. Lees hier alles over onze yogastijlen en kies wat het beste bij jou past. 

Lesrooster en de website

Om lessen te reserveren koop je eerst een kaart (klik hier) om vervolgens via het online lesrooster direct een les te boeken. Loop je vast of wil je meer lezen over hoe je dat doet, volg dan deze link: ‘werking website. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op, gebruik de what’s app button op deze pagina of bel ons direct voor een persoonlijk advies. Hieronder vind je ook een FAQ met antwoorden op de meest gestelde vragen. Leuk om te lezen: 10 tips om je eerste Yogales te overleven.

Lesvoorbereiding

Yoga vs Pilates

Pilates en Yoga kennen veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Onderstaande afbeelding geeft hiervan een overzicht. Rechts (in het rood) Pilates, links (in het geel) Yoga en de overeenkomsten in het midden. Het plaatje geeft een aardige eerste indruk van Pilates …

Lees verder...

Yoga proefles

Ben je klaar om je aan te melden voor je eerste proefles? Alles wat je nodig hebt is comfortabele (sport)kleding en een glimlach. Al het andere (matten en attributen) ligt voor je klaar in onze studio’s. Kom op tijd zodat je de docent voor de les kunt spreken en je je rustig aan kunt melden.

Deze aanbieding is alleen voor inwonenden (Amsterdam/Diemen)e n eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt.  Bekijk overige voorwaarden.

Let op niet geldig voor zwangerschapsyoga.  Voor een proefles zwangerschapsyoga klik hier

€ 20,-

2x proefles
In één week

Veelgestelde vragen

Proeflessen

Alle lessen zijn in principe voor zowel beginners als meer gevorderde deelnemers. Kijk goed welke stijl het beste aansluit bij jouw behoefte (lees mee over yogastijlen) of maak eerst een keuze tussen Yoga en Pilates. Rustige yogastijlen zoals Hatha, Yin en Gentle Flow zijn prima om je eerste yoga ervaring op te doen. Yin Yang Yoga is een tussenvorm die richting de wat vlottere stijlen als Vinyasa en Jivamukti Yoga gaat.  Wij adviseren verschillende lessen uit te proberen, bijvoorbeeld met een vijf ritten introkaart, om zo je favoriete stijl, docent en locatie te ontdekken.

Woon je (in de buurt van) Amsterdam en ben je nog niet eerder bij ons geweest? Je kunt je hier aanmelden voor jouw eerste proefles door te kiezen voor twee proeflessen in 1 week of vijf proeflessen in 1 maand.

Kom de eerste keer wat vroeger (10-15 minuten voor de les) om de docent voor de les te kunnen spreken en je aan te melden. Leuk om te lezen: 10 tips om je eerste Yogales te overleven (onze blog met dank aan Holistik)

Wat wil je graag bereiken met je lessen? Zoek je vooral een fysieke oefening om je 'core' sterker te maken? Pilates kan dan een logische keuze zijn. Heb je rugklachten? Zowel Pilates als Yoga kunnen je helpen. Voor de verschillen tussen beiden, lees verder onder Yoga vs. Pilates. Via deze link vind je een uitleg over de verschillende Yogavormen.

Lessen zijn altijd persoonlijk op naam. Dus als je twee proeflessen koopt dan zijn die ook voor jou bedoeld. Hetzelfde geldt voor strippenkaarten en abonnementen.

Eerste bezoek

Je gaat naar een yoga of pilates les in gemakkelijk zitten (sport-)kleding. Een short en shirt zijn voldoende. Zowel yoga als Pilates doe je op blote voeten. Eventueel kun je een extra sweater meenemen voor de rustige momenten.

Eigenlijk hoe je alleen jezelf mee te nemen. In de studio zijn matten, blokken, dekens en andere hulpmiddelen die je nodig hebt. Sommige deelnemers nemen een handdoek of waterflesje mee voor een pilates les, maar voor yoga adviseren we eigenlijk niet te drinken kort voor of tijdens de les.

We hebben matten van goede kwaliteit in de studio, deze maak je na gebruik zelf schoon. Toch nemen steeds meer deelnemers een eigen mat mee, dat mag natuurlijk en zo heb je een mat die alleen door jou gebruikt wordt.

Zo overleef je jouw eerste yogales: 10 tips van een teacher!

Voordat je op je bol kunt staan, zul je toch echt die eerste yoga les moeten overleven. En dat kan best een beetje spannend zijn als je niet thuis bent in de yoga etiquette. Vandaar dat we een yoga teacher …

Lees verder...

Ons boekingssysteem

(Her-)activeer je thrive account via de nieuwe website door op login te klikken en dan op 'wachtwoord vergeten'.  Je ontvangt dan een mail om een nieuw wachtwoord aan te maken. Klik hier voor verdere uitleg en instructie afbeeldingen 

Lessen bij Thrive

Je kunt elke les die je wilt online bij ons boeken en volgen wanneer en waar je maar wilt. Elke leskaart is bruikbaar in onze drie studio’s. Natuurlijk kun je elke week naar jouw favoriete les, maar je kunt bij Thrive juist ook variëren. De lessen zijn eenvoudig via ons online lesrooster te reserveren.

Om lessen te reserveren Kun je er voor kiezen om  eerst een kaart te kopen om vervolgens via het online lesrooster je plekje in de les te reserveren. Tot twee uur voor de les kun je ook weer via het lesrooster annuleren.

Loop je vast of wil je meer lezen over hoe je dat doet, volg dan deze link; 'werking website'. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op, WhatsApp of bel ons direct voor een persoonlijk advies.

Onze groepen zijn altijd klein omdat we op die manier iedereen persoonlijk kunnen begeleiden.  Gemiddeld hebben we acht deelnemers in een les en maximaal veertien. Lessen worden al gegeven vanaf drie deelnemers en uiteraard zijn avond- en weekeinde lessen wat drukker dan overdag door de week.

De Pilates lessen duren 1 uur en de meeste Yogalessen 75 minuten. De actieve yogalessen zijn wat langer omdat daar altijd een meditatie en rustmoment bij zit, We nemen altijd ruim de tijd tussen lessen. Na de les is er ook tijd voor een kopje thee.

Een Yogales begint meestal met een korte meditatie en het delen van iets uit de yoga filosofie. Afhankelijk van de stijl ga je dan naar stretchen of ontspanningshoudingen of je start een warming up met ‘zonnegroeten’. Vervolgens begeleidt de docent je door een reeks aan houdingen, al dan niet in een flow. Elke les eindigt met ‘Savasana’ een liggende ontspanningshouding, een korte afsluiting en een kopje thee.

Wij raden aan om vanaf 14 weken deel te nemen aan de zwangerschapsyoga. Die lessen zijn speciaal gericht op de zwangerschap. Voor 14 weken is het van belang dat je de docent altijd vooraf informeert.

Verder na je proeflessen

Na je proeflessen kun kiezen voor een strippenkaart (5 of 10x) of een doorlopend maandabonnement. Wanneer je wekelijks of vaker wilt komen dan is een abonnement goedkoper dan een strippenkaart.  Hier vind je al onze tarieven.

Je kunt kiezen uit vijf lessen in twee maanden of tien lessen in drie of zes maanden. Bij ziekte of vakantie kun je zolang je kaart nog geldig is gratis verlenging aanvragen.  Als je kaart onverhoopt verlopen is, zonder verlenging dan kun je voor € 5,- per les, je lessen her-activeren (binnen 1 jaar).

Een maandabonnement is de voordeligste manier om lessen te volgen. Je betaalt maandelijks met een automatisch incasso. Na vijf maanden is het abonnement per maand opzegbaar (minimaal twee weken voor het einde van de maand). Je kunt een abonnement (redelijkerwijs) altijd op verzoek per (kalender)maand pauzeren bij ziekte, blessure of vakantie. Lees meer over onze maandabonnementen hier.

We zijn een yogaschool en willen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Dus we willen graag een persoonlijke korting aanbieden, wanneer de situatie daar om vraagt, bijvoorbeeld wanneer je een uitkering hebt, voltijd student of alleenstaande ouder bent of een stadspas hebt. Mail ons in dat geval jouw situatie en mogelijkheden en je wensen hoe vaak je lessen zou willen volgen.

De studio’s zijn altijd ongeveer 15 minuten voor de les open. Wanneer er geen lessen zijn, dan zijn de studio’s gesloten en kun je ons per WhatsApp, mail of telefoon bereiken. Tijdens de lessen niet meer aanbellen of kloppen omdat dat de les verstoord.

Uitleg lesrooster en website

Om lessen te reserveren koop je eerst een kaart. Vervolgens kun je via het online lesrooster eenvoudig een les boeken. Loop je vast of wil je graag meer uitleg? Ga dan naar deze pagina voor een uitgebreide uitleg. Voel je vrij om contact op te nemen als je vragen hebt. Je kunt met ons mailen of bellen via 06-18030909.

  • Kom op tijd (uiterlijk 5-10 min voor klas)
  • Draag gemakkelijke kleding (om in te bewegen).
  • Geef blessures of klachten door aan je teacher.
  • Eet niet 1-2 uur voor begin van de klas.
  • Ga nooit buiten je eigen (fysieke) grenzen.

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.