Mindfulness

Thrive Yoga biedt sinds 2013 een doorlopend profesioneel Mindfulness programma met gecertificeerde trainers in de rustige omgeving van de yogaschool. De populaire  8-weekse Mindfulness trainingen worden op zondagmiddag gegeven in onze rustige studio Amsterdam Zeeburg. In deze training krijg je wekelijks praktische en effectieve oefeningen aangereikt die je direct in de praktijk van het leven kan toepassen, zowel thuis als op je werk. Wil je er eerst meer over weten en ervaren om te zien of het bij je past? Neem contact op met onze trainers voor een vrijblijvend informatiegesprek of neem deel aan een introductieworkshop. Daarnaast kun je ook kiezen voor een Individueel Mindfulness Traject met één van onze trainers of een nieuw Online Mindful Lifestyle Programma. 

Ervaring van een Yogi

Drempel terug te gaan naar je practice? Toen ik afgelopen week, na 2 jaar, mijn voet weer over de drempel bij Thrive Yoga zette kwam er meteen een glimlach op mijn gezicht. Ik ademde de heerlijke aroma’s van de studio …

Lees verder...

Bewezen effectief

Mindfulness­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulness­training, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulness­training zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

De voordelen van mindfulness

De voordelen van mindfulness zijn omvangrijk. mindfulness wordt ook vaak gezien als de training om stress en burn outs te voorkomen of te bestrijden. Enkele concrete voordelen (met wetenschappelijke basis):

 • Mindfulness hept je om je beter te concenteren
 • Mindfulness leidt tot een betere focus
 • Mindfulness helpt om je gedachten op een rijtje te zetten
 • Beter omgaan met stress
 • Je minder te laten leiden door emoties
 • Meer van het nu-moment genieten
 • Mindfulness vergroot je empathie en compassie

Individueel mindfulness traject

Alle voordelen van een Mindfulness training en meer aandacht voor persoonlijke vraagstukken. Individuele mindfulness sessies geven meer ruimte voor het herkennen en transformeren van patronen en heling van (oude) emotionele wonden middels het doorvoelen van emoties die door gedachten over gebeurtenissen uit het verleden geactiveerd worden. De training kan gevolgd worden bij één van onze trainers, online of op locatie. De prijs voor het individueel traject van 10 sessies in drie maanden is € 1145, –

8-weekse mindfulness training

Mindfulness streeft ernaar je aan te leren hoe je “Mindful” kunt worden. Dat wil zeggen hoe je kunt leren om volledig in het hier en nu te leven en maximaal te genieten van alles om je heen in het nu-moment.  De achtweekse training is een praktische training in aandacht, loslaten en niet-oordelen door onder andere concentratie oefeningen en meditaties. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van ruim 2 uur en een (optionele) oefenmiddag in stilte.  Je krijgt een werkboek  (hardcopy of digitaal) mee om thuis mee te oefenen en praktische opdrachten die je helpen aandachtig te zijn bij dagelijkse bezigheden.

We starten elke twee tot drie maanden een nieuwe training op  zondagmiddag in onze studio thrive Zeeburg . De training komt veelal in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Wil je er eerst meer over weten en ervaren om te zien of het bij je past? Volg dan de optionele introductieworkshop

Vind hieronder de aankomende trainingen.

De trainingen 2024 kunnen gevolgd worden in de goed geventileerde Zeeburg studio met maximaal 8 deelnemers. 

Kosten

 • € 395,- incl. btw particulier (acht bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur)
 • € 395,- excl. btw zakelijk ZZP
 • € 550,- excl. btw voor werkgever (wanneer training vergoed wordt)

Inclusief persoonlijke intake (op afspraak).
Optioneel: stiltedag €  45 (extra sessie)

Mindfulness is aftrekbaar van de belasting voor zowel particulieren (bij trainingen > € 250,-) als ZZP’ers en werkgevers. Trainingen kunnen worden vergoed door steeds meer verzekeraars bij gecertificeerde mindfulnesstrainers. Hier kun je kijken of jouw zorgverzekeraar Mindfulness Training vergoed.

Thrive mindfulness trainers

Cecile Mertens

Cecile Mertens, is lid van de beroepsvereniging VMBN cat. 1 waardoor haar trainingen in aanmerking komen voor vergoeding door meerdere verzekeraars. Hier kun je kijken of jou zorgverzekeraar Mindfulness Training vergoed. Ze geeft yoga, coaching en mindfulness trainingen aan zowel volwassenen als kinderen. en put daarbij uit meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bewustwording en spirituele verdieping; vele vormen van yoga, meditatie, lichaamswerk en psychotherapie. Regelmatig volgt ze langere (stilte) retraites bij haar leraar in India. De training van Cecile kan in het Nederlands of Engels worden gegeven.

Sabine van der Post

“Mindfulness leert me om het leven in ieder moment te waarderen zoals het is. Om vanuit een open mind, een open hart en open ‘will’  te leven. Mij te verwonderen over de schoonheid van het hier en nu en de uitglijers en uitdagingen iedere keer weer te omarmen met compassie en bewustzijn. Ik hoef niet vast te houden aan gedachten, stress, twijfel of pijn. Ik hoef mij er ook niet tegen te verzetten. Ik kom altijd weer uit bij het ervaren van de eenheid die ik ben; individu, ego EN het bewustzijn daarvan, een deel van alles dat leeft en continu in beweging is. Hier en nu. Ik realiseer mij dat het leven door mij heen beweegt. De meditatie technieken en mindfulnessleer geven mij dat inzicht, dat wil ik graag doorgeven.

Iryna Ivanova

Iryna Ivanova is oprichter en eigenaar van Iryna Business Yoga. Haar focus ligt op vermindering van stress, verhoging van energieniveaus en verbetering van prestaties in de bedrijfswereld. Iryna Ivanova is een gecertificeerde mindfulnesstrainer en verzorgt programma’s zoals: Business Mindfulness, Stellar Performance en Emotional Intelligence. Iryna heeft een internationale zakelijke achtergrond en kent de uitdagingen van het werken in een kantooromgeving. Ze heeft effectieve manieren ontwikkeld om stress te verminderen, je focus te herpakken en innerlijke rust te bereiken. Iryna werkt samen met internationale teams en zakelijke professionals voor productiviteitsverhoging, duurzame motivatie, innerlijke rust, een positieve denkwijze, nieuwe gezonde mentale gewoonten en een meer vervuld en gelukkig leven, zowel op het werk als thuis.

Reviews van deelnemers aan de mindfulnesstraining

“Best investment ever”

All in all, the training with Cecile has been a highly transformative and a healing experience. I would recommend it to everyone as it is the best investment into yourself and your family you can ever make.  

– Zuzana (2018)

Daily tools

Overall, I was very happy with the course, its structure and the results I am step-by-step obtaining. Cecile did a really great job and provided me with tools I can daily use to try keeping a more aware, relaxed and positive approach to life. Heel bedankt Cecile. 

– Mateo (2019)

“Praktische benadering”

Ik kan de mindfullness training van Sabine van harte aanbevelen. Een investering in jezelf die ik iedereen gun. Belangrijke zaken die ik heb geleerd zijn meer in het nu te leven, te luisteren naar mijn lichaam, als ‘waarnemer’ te kijken naar mijn gedachtes, (vervelende) zaken te accepteren in plaats van weg te drukken en bovenal mindfullness vast onderdeel te laten worden van mijn dagelijks leven. Sabine hanteert een praktische benadering in haar mindfullness lessen, wat ik een verademing vond. 

–  Naomi (Mindfulness Training 2019)

“Tevreden, rustiger, vriendelijker”

Kleine stapjes, grote veranderingen. Sabine heeft ons op prettige en duidelijke wijze laten zien dat Mindfulness voor iedereen beschikbaar en niet moeilijk is, en dat kleine inzichten (en bewuste toepassing daarvan!) kunnen leiden tot grote veranderingen in je leven. Zelf heb ik lang getwijfeld, of het wel iets voor mij zou kunnen zijn. Omdat je nu eenmaal bent, zoals je bent, dacht ik. Maar de manier waarop je de dingen ziet en erop reageert, kun je wél veranderen. En juist daar zat voor mij de ruimte, om me nu stukken tevredener, rustiger en vriendelijker te voelen. Dit is zo’n training die ik 10 jaar eerder had willen doen, en die ik iedereen gun. 

–  Suzanne (Mindfulness Training 2019)

“Liefdevolle begeleiding”

Ik heb echt ontzettend veel geleerd. O.a. meer inzicht in mijn automatische stressreacties, mijn manieren van communiceren, in negatieve gedachten, mijn energievreters, en ademhaling. Maar ook ben ik mij veel bewuster van de signalen in mijn lichaam. Ik heb geleerd dat emoties anders gevoeld kunnen worden, zonder de verhalen eromheen, en dat je dan in contact kunt komen met de kern. In het algemeen merk ik dat ik veel meer het huidige moment waardeer en bewuster ervaar. De liefdevolle begeleiding van Cecile was heel fijn. Het is echt anders dan enkel thuis oefenen, want je deelt voor een langere periode je ervaringen, leert veel over de theorie, krijgt specifieke oefeningen mee, kunt vragen stellen en hebt altijd ondersteuning.’

– Janna (2018)

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

 • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
 • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.