Zwangerschapsyoga

Zwanger-
schapsyoga

Thrive Yoga & Pilates

Zwangerschapsyoga helpt je bij de voorbereiding op de geboorte van je kindje. Je zwangerschap en bevalling zijn een natuurlijk proces van transformatie voor lichaam en geest. Dankzij die veranderingen komt jouw baby in de optimale omgeving ter wereld om zich vervolgens verder te ontwikkelen. Onze lessen zwangerschapsyoga zijn zo opgezet dat ze je ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen. Je zal merken dat het vertrouwen in de natuurlijke kracht van jouw lichaam groeit. Zo ga je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je bevalling tegemoet.

Zwangerschapsyoga lessen

In de lessen besteden aandacht aan meerdere pijlers die van belang tijdens je zwangerschap. We geven zowel les volgens de Birthlight methode, als een meer generieke flow voor zwangere vrouwen.

Bij de Birthlight methode vergroot je het vertrouwen in je lichaam en je baby. Je ontdekt jouw voorkeuren voor je zwangerschap en bevalling. Met de oefeningen herstel en behoud je je evenwicht, met aandacht voor bekkenbewustzijn en het belang van de juiste ademhaling. Ook hier is veel aandacht voor de band tussen moeder en baby. Je beweegt in verbinding met je baby en de oefeningen zijn gemakkelijk te volgen en plezierig. 

Flow zwangerschapsyoga combineert prenatale yogahoudingen met diepe ademhaling. Zo bereid je je voor op de bevalling. Je maakt eerst contact met je baby en vindt je rust. Daarna genieten we van een continue stroom van zachte prenatale rekoefeningen en houdingen. Hiermee open je de heupen, verminder de de spanning in je onderrug en creëer je meer ruimte in je schouders en borst. Dankzij deze yoga flow beweeg je met je ademhaling, in verbinding met je baby. Deze lessen kun je fijn volgen vanaf het begin van je zwangerschap.

Pre- en postnatale Pilates

Pre/Postnatale Pilates biedt een veilige manier van sporten tijdens je hele zwangerschap en na de bevalling. De les helpt je kracht op te bouwen ter voorbereiding op de bevalling en helpt je ook veel voorkomende problemen te voorkomen die tijdens de zwangerschap optreden, zoals rugpijn, onbalans in de houding, een laag energieniveau en een slechte bloedsomloop. De les is ook bedoeld om je te helpen weer in contact te komen met je lichaam en te herstellen van de bevalling. Je wordt begeleid om op een veilige manier en in een omgeving de diepe buik- en bekkenbodemspieren te herontdekken.”

Tarieven zwangerschapsyoga

€ 90,-

Zwangerschaps-
yoga (pre-natal)
5 lessen
€ 18 per les

€ 165,-

Zwangerschaps-
yoga (pre-natal)
10 lessen
€ 16,50 per les

€ 240,-

Zwangerschaps-
yoga (pre-natal)
15 lessen
€ 16 per les

€ 290,-

Zwangerschaps-
yoga (pre-natal)
20 lessen
€ 14,50 per les

€ 10,-

Zwangerschapsyoga (pre-natal) Proefles
1 maand geldig
Leuk als cadeau

€ 20,-

Zwangerschapsyoga (pre-natal) Single
1 maand geldig
Losse les

Online zwangerschapsyoga cursus

Als je het leuk vindt om thuis zwangerschapsyoga te doen, op het juiste moment dat jou het beste uitkomt, kun je een online zwangerschapsyoga cursus aanschaffen. Het is ontwikkeld door onze senior Thrive Yoga docente – Iryna Odessa terwijl ze zwanger was. Deze cursus combineert 6 zwangerschaps-yogavideo’s van 30 minuten. Elke video bevat speciale ademhalingstechnieken voor de bevalling, prenatale yogahoudingen om ruimte in heupen, onderrug en kracht & balans in je lichaam te creëren, plus enkele handige tips voor een gezonde en mooie zwangerschap. De cursus kan een geweldige aanvulling zijn op Thrive Yoga Studio Zwangerschapslessen of een op zichzelf staande praktijk. De video’s zijn engelstalig.

Prijs: 75 euro
✅ 6 zwangerschapsyoga video’s
✅ Toegang tijdens je hele zwangerschap

Kijk de video voor meer informatie:

Workshop Bevallingsvoorbereiding

Een bevalling is emotioneel en intens, of je nu iemand ondersteunt of zelf een bevalling meemaakt. Tijdens deze workshop krijgen jij en je (geboorte)partner tips en trucs die je vertrouwen in de bevallingskamer geven, zodat je de best mogelijke ervaring kunt hebben. Je kunt deze technieken in alle fases van de bevalling gebruiken, of je bevalling nu thuis, in het geboortecentrum of in het ziekenhuis plaatsvindt. 

We zullen oefenen:

  • Pijnbestrijdingstechnieken, comfortmaatregelen
  • Massagetechnieken, tegendruk
  • Bevallingshoudingen
  • Ademtechnieken
  • Affirmaties
  • Praktische tips

Deze workshop is ook een prima opfriscursus als je al eerder bevallen bent. De workshop wordt met enige regelmaat aangeboden en is te vinden op onze events pagina onder workshops:

Baby-ouder yoga (post-natal cursus)

De geboorte van een baby is voor zowel de moeder als de baby een van de meest ingrijpende en vormende gebeurtenissen in het leven. Na de geboorte hebben zowel moeder als baby tijd om te wennen aan en vertrouwd te raken met het nieuwe en veranderde leven. Als moeder vind je weer een nieuwe balans in het dragen van de grote verantwoordelijkheid die je kindje met zich brengt en het oppakken van je eigen leven. Deze 4-weekse Postnatale Mama en Baby Yoga cursus biedt de mogelijkheid om samen met je baby en andere moeders voorzichtig te bewegen, te ontspannen en ervaringen uit te wisselen. We doen o.a. postnatale yoga-oefeningen met en zonder baby, die o.a. gericht zijn op het versterken van de bekkenbodem, buik, heupen en rug en het ontspannen van de nek en schouders.. De baby’s kunnen tijdens de lessen kijken, slapen, drinken of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent. Kom samen met je pasgeboren baby naar deze inspirerende yogales! Voor moeders en baby’s vanaf 6 weken na de bevalling tot aan kruipleeftijd.

Maandelijks alternerend in onze Oost en Ijburg studio

 

Visie zwangerschapsyoga

Zwangerschap en de bevalling zijn een natuurlijk proces van een grote transformatie van het lichaam en geest. Alle veranderingen zijn er op gericht om een optimale omgeving te creëren voor de ontwikkeling en geboorte van je baby. Onze klassen zijn opgezet om deze transformatie op alle niveaus te ondersteunen. In de lessen zal je vertrouwen in de natuurlijke krachten van je eigen lichaam toenemen en ga je beter voorbereid naar de geboorte van je kind.

Wekenkaart Zwangerschapsyoga

Voor onze zwangerschapsyoga lessen heb je een speciale strippenkaart nodig. Je krijgt dan les in een kleinere groep van een speciaal opgeleide yogadocente. Een proefles kost € 10,- en voor een losse les betaal je € 20,- . De meeste vrouwen kiezen afhankelijk van hoeveel maanden ze nog zwanger zijn voor een 5, 10, 15 of 20 x strippenkaart. Je kunt met de strippenkaart 1 of meerdere lessen per week volgen. 

De zwangerschaps yoga kaart is geldig voor alle lessen in de drie studio’s, je zit dus niet vast aan een tijdstip of locatie! Maar meestal vormt zich een leuke groep voor een les, die elkaar blijven zien tijdens en soms ook na de zwangerschap.

Mocht je eerder bevallen en nog strippen over houden, dan kun je die na de bevalling (binnen 1 jaar) nog gebruiken voor gewone yoga en pilates lessen of de waarde van je krediet voor het volgen van de post-natal cursus bijvoorbeeld. Mail ons dan als je weer iets wilt gaan doen.

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.