De nieuwe Celebes-studio

De nieuwe Celebes-studio, waar je mensen kan ontmoeten

In januari is er een nieuwe studio van Thrive geopend in de Celebesstraat, Studio Celebes. Midden in de Indische Buurt, op een steenworp afstand van de drukke Javastraat, is studio Celebes alweer de vierde studio in de staag uitdijende Thrive-formule, de succesvolle yogaschool in Amsterdam-Oost met het spirituele tintje en de zachte, warme benadering.

Studio Celebes zou weleens de mooiste studio kunnen zijn tot nu toe, maar voordat we het daar over hebben, even een klein reisje langs de andere studio’s: er is Studio Zeeburg, aan de Sumatrakade, de allereerste Thrive-studio ooit. Ruim, prettig gelegen, en met grote kleedkamer; een fijne studio, met goed uitzicht op het IJ, als je in Downward Facing Dog staat. Dan is er Studio IJburg, aan de lange IJburglaan. Makkelijk bereikbaar, veel glas en licht. Modern, een beetje zoals IJburg zelf eruit ziet.

Dan is er nog Studio Oost in de prachtige Tweede Atjehstraat. Dat is/was in ieder geval mijn favoriete studio en de plek waar ik zelf Thrive Yoga heb leren kennen. Ik werd in Oost gegrepen door veel verschillende yogalessen, maar met name de Hatha Yoga op woensdagavond van Marieke Versteegen en de Yin Yang vrijdagochtend met Jorinde Verzijl waren en zijn favoriet bij mij.

Studio Oost is veruit de kleinste studio, met een klein bankje om je even om te kleden. Dat gaat soms wel heel broederlijk gezellig naast elkaar. Je hoort in Oost soms de geluiden van de stad, als je in je yin-pose zit, onder andere van de Australische kroeg op de hoek. Maar het is ook een intieme studio, eentje waar je prachtig met elkaar mantra’s kan zingen en een klankschalen concert kan beleven.

Maar nu is er dus weer een nieuwe vestiging geopend, Studio Celebes, niet zo ver van Studio Oost af, aan de andere kant van de Javastraat. Deze nieuwe vestiging was al jaren een yogaschool, maar is in januari hevig onder handen genomen en verbouwd, om helemaal ‘Thrive’ te worden. Het moet gezegd: het resultaat is prachtig.

Studio Celebes zit op de hoek van de Celebesstraat, dus er komt licht van beide kanten, de yogaruimte is mooi en groot, met een soort ‘podium’ voor de docent. En uiteraard, zoals altijd bij Thrive, een altaartje met foto’s van de yogi’s die de oprichters van Thrive geïnspireerd hebben. Als je de vier studio’s nu met elkaar vergelijkt, zou je de nieuwe toevoeging in de Celebesstraat qua alles meteen het predicaat ‘Flagshipstore’kunnen geven, hoewel dat in de yogataal een beetje not done is.

In Studio Celebes worden de Iyengar-lessen gegeven, een speciaal soort yoga, dat heel nauw en precies is, en heel erg over alignment gaat van het lichaam. Overigens maken de oranje hammocks, die aan het plafond hangen, de studio helemaal af. Die hammocks zijn voor aerial yoga, dat is een van de bijzonderste yogavormen die er zijn. Daarover in de  volgende blog meer. 

Maar wat deze vestiging echt anders maakt dan de andere Thrive-studio’s, is de ruime zithoek bij het raam, waar je voor of na de les kan zitten. Een gelegenheid om nog even te reflecteren na de waarschijnlijk al nodige reflectie tijdens de les, of gewoon even na te babbelen. Dat heb ik nu al een keer gedaan, met uiteraard het oh zo fijne complimentary kopje yogi-thee in de hand. Die extra mogelijkheid, samen met de ruimte, maakt Celebes voor mij de fijnste Thrive-studio, en is in mijn rangorde Oost al gepasseerd. Dus ga dat meemaken!

Yogi Sander

Yoga

In onze Yogalessen is veel aandacht voor houding, beweging, adem en filosofie. De lessen varieren van actieve flow tot meditatieve ontspanning.

Pilates

De Pilates methode is een effectieve body workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en flexibel lichaam te creëren.

Gerelateerde berichten

Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga: balans tussen beweging en verstilling Yoga is er in veel verschillende vormen, van vliegend (aerial), tot vrijwel …

Lees verder...

Aerial Yoga

Aerial Yoga: een openbaring! Wie wil er nou niet vliegen, als je kan vliegen? Dat is eigenlijk het eerste dat …

Lees verder...

Meer mannen aan de Yoga

Mannen, kom ook naar de yoga! Maandagochtend. Yin Yang Yoga in de studio in IJburg onder leiding van Marco, de …

Lees verder...

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.