Aerial Yoga

Aerial Yoga: een openbaring!

Wie wil er nou niet vliegen, als je kan vliegen? Dat is eigenlijk het eerste dat ik dacht, toen ik mijn allereerste Aerial Yoga, de Aerial Restorative onder leiding van de permanent vliegende docente Nadine Goess in de nieuwe Celebes-studio achter de rug had.

Wauw.

Dit was vet. Echt.

Ik kom al een tijd bij thrive, maar op de een of andere manier had ik nooit aan aerial yoga gedacht. Ik hield het altijd bij klassiekere yogavormen, en ik was daar dik tevreden mee. Aerial yoga was voor mij zoiets als kijken naar Batman of dare devils die in zo’n Wingsuit door de Franse Alpen zweven. Waardoor ik het meteen voor mezelf wegzette als ‘te moeilijk’, ‘gevaarlijk’ en ‘niets voor mij’.

Dat komt omdat op elke foto die ik van aerial yoga zie, de meest bizarre poses werden uitgevoerd. Aerial yoga verkoopt zichzelf in mijn ogen altijd bijzonder slecht door foto’s van mensen, die omgekeerd, meters hoog in de lucht hangen, in een klein doek. Leuk voor acrobaten en circusartiesten en misschien hele ervaren yogi’s. Maar niet voor zo’n relatief groene yogi als ik.

Aerial yoga bleef een soort rariteitenkabinet in mijn hoofd, totdat ik in het lesrooster van Thrive Yoga de sessie ‘Aerial Restorative’ zag staan, op een zondagochtend. Er ging eigenlijk mentaal meteen een switch om in mijn hoofd. Alsof ik toen door de toevoeging restorative begreep waar dat doek nou eigenlijk voor bedoeld is. Die oranje hammock in de Celebes-studio is er om je te ondersteunen, om jou en jouw lichaam te helpen in jouw yogareis, in je poses, je intenties, je leven.

Toen ik die Thrive Celebes studio binnenliep, voordat mijn leven veranderde (overdrijven is ook een kunst ja), was ik al meteen gerustgesteld toen ik die prachtige oranje doeken zag hangen. De hammocks hingen laag bij de grond, en niet zo hoog zoals op zoveel aerial yoga foto’s.

Docente Nadine instrueerde ons, hoe we in de doek konden gaan zitten, en vanaf het moment dat ik mijn hele lichaam aan die oranje stof toevertrouwde, voelde ik me gedragen. Gedragen door het doek en gedragen door deze yogavorm.  

Het was magisch.

In slechts een paar poses – want restorative, dus niet te druk – was ik verkocht. Liggen in die oranje hammock, nee zweven kun je het noemen, of vliegen, is een uniek gevoel dat je zelf moet ervaren. Het is alsof je je favoriete yoga doet, alleen dan permanent zwevend door de lucht. Je voelt je de hele tijd ontzettend gesteund. Wat dat betreft is Aerial Yoga Restorative een permanente innerlijke kind-ervaring, waarbij je je de gehele les weer in de baarmoeder waant. Savasana doen in een hammock, voelt gewoon extra fijn.  

Het zweven, spelen, liggen, draaien en chillen in de oranje doek is misschien nog wel het meest te vergelijken met diepzeeduiken. Voor wie ook zijn padi duikdiploma heeft gehaald, zal weten wat ik bedoel. Je zwemt in de oceaan, op tien meter diepte, je speelt met je buoyancy, je drijfvermogen, het lijkt alsof je zweeft, gewichtsloos. Je geniet. Dat gevoel wil je eindeloos herhalen.

Nu niet allemaal zondag gaan, want anders kan ik niet meer vliegen.

Yogi Sander

Yoga

In onze Yogalessen is veel aandacht voor houding, beweging, adem en filosofie. De lessen varieren van actieve flow tot meditatieve ontspanning.

Pilates

De Pilates methode is een effectieve body workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en flexibel lichaam te creëren.

Gerelateerde berichten

Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga: balans tussen beweging en verstilling Yoga is er in veel verschillende vormen, van vliegend (aerial), tot vrijwel …

Lees verder...

De nieuwe Celebes-studio

De nieuwe Celebes-studio, waar je mensen kan ontmoeten In januari is er een nieuwe studio van Thrive geopend in de …

Lees verder...

Meer mannen aan de Yoga

Mannen, kom ook naar de yoga! Maandagochtend. Yin Yang Yoga in de studio in IJburg onder leiding van Marco, de …

Lees verder...

Twee of vijf proeflessen Yoga of Pilates

Om een goede indruk van Thrive Yoga te geven, bieden we je de keuze om te starten met:

  • 2 proeflessen binnen 1 week (€ 20,-)
  • 5 proeflessen binnen 1 maand (€ 40,-)

De lessen kunnen zowel in de studio, buitenlessen als voor livestream lessen gebruikt worden! De perfecte manier om kennis te maken met de verschillende lessen en docenten bij Thrive. Je kunt zowel Yoga als Pilates volgen (waarvan maximaal eenmaal Aerial).  We adviseren om verschillende lessen / docenten uit te proberen zodat je ons gevarieerde aanbod kan ervaren.  Deze introductiekaart aanbieding is eenmalig verkrijgbaar wanneer je nog niet eerder lessen bij ons gevolgd hebt en alleen beschikbaar wanneer je in Amsterdam (of aangrenzende gemeenten) woonachtig bent.

Je kunt voor Zwangerschapsyoga een losse proefles volgen voor € 10,- , Als je al Thrive lid bent en een rittenkaart hebt, dan kun je deze ook eenmalig gebruiken voor een proefles zonder bijbetaling.